Gigi Becali a scăpat de Andrea Campagno. Câți bani a pierdut latifundiarul din Pipera

de: Beatrice Dumitru
09 02. 2024

Intrat în dizgrația lui Gigi Becali, atacantul italian Andrea Compagno (27 de ani) a plecat de la FCSB. Acesta s-a transferat în China pentru o sumă mult mai mică decât a vrut să obțină latifundiarul din Pipera. Câți bani a încasat patronul roș-albaștrilor.

Suma infimă primită de Gigi Becali pentru Andrea Compagno

Andrea Compagno (27 ani), atacantul italian adus de la FCU Craiova în august 2022, pentru 1,5 milioane de euro, n-a rezistat decât un an jumătate la FCSB. Deși în primul sezon a fost golgheterul roș-albaștrilor, cu 20 de reușite, el nu a mai fost pe placul lui Gigi Becali, care a vrut să scape neapărat de el în această iarnă.

Gigi Becali (65 de ani), a anunțat că l-a vândut pe Andrea Compagno în China, la echipa Tianjin Jinmen Tiger, locul 8 în sezonul precedent. Atacantul mai avea o ofertă din Turcia, de 450.000 de euro, mult mai avantajoasă pentru vicecampioana României. Dar italianul a preferat să joace în China, datorită salariului primit, în jur de 700.000 de euro pe sezon. În schimb, Gigi Becali a încasat pentru transfer numai  120.000 de euro.

Andrea Compagno, atacant.

”L-am dat cu 120.000 de euro. Ce am pierdut, nu am pierdut nimic… asta este la fotbal, nu contează. De jucat nu mai juca, că nu îl mai băgam. Și atunci de ce?

Nu iau niciun atacant. Am echipă, spulber tot! Dacă nu aveam echipă, da. Nici nu am unde să îi bag. Am trei atacanţi, am echipă, spulber tot! La revedere până în vară!”, a declarat Gigi Becali pentru as.ro.

Vezi și: Gigi Becali iese din nou la rampă. Indicații ”marcă înregistrată” pentru Octavian Popescu și iubita lui: ”Sari ca lupul pe oaie”

”Gigi Becali l-a distru pe Compagno”

Andrea Compagno a sosit în România la FCU Craiova, formație pentru care a înscris 26 de goluri în 61 de partide. Adrian Mititelu, patronul clubului din Bănie, este de părere că Gigi Becali este vinovat de faptul că atacantul nu a mai dat randament în acest sezon la FCSB și a marcat doar patru goluri. În 2024, el a jucat doar 15 minute, în partida cu UTA.

Compagno e un fotbalist de mare valoare, foarte serios. El merită să îl ții în echipă. Becali l-a distrus. De asta nu îi mai dau niciun jucător. Omul, în viață, când are necazuri mai trece peste, dar acum nu.

Vezi și: Gigi Becali râde în public de „jucătorul de 50 de milioane de euro”. „Nu mai merge așa”. Cine este cel mai important fotbalist de la FCSB

Poate îl dădeam pe Compagno direct în afară, dar aveam atunci nevoie de bani urgent. Îmi pare rău, e un băiat foarte serios”, a spus Adrian Mititelu, potrivit Digi Sport.

Andrea Compagno avea contract cu FCSB până în vara anului 2024 şi primea un salariu lunar de 15.000 de euro. Echipa lui Gigi Becali avea  opţiunea de a-i prelungi înțelegerea în vară pentru încă doi ani, iar salariul italianului ar fi crescut în primul sezon până la 20.000 de euro lunar, iar în al doilea la 25.000 de euro.